Novi Sad
14.02.2015.
10:12
Predsednika opštine Titel Dragana Božića, koji je i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije, negativni toksikološki rezultati analize krvi i urina učenika Osnovne škole u Šajkašu raduju, ali tvrdi da tu nije kraj ispitivanja o onome što se u utorak dogodilo u školi.
  • 15.02.2015 09:41
    Bez potvrde lekara o mogućim uzrocima trovanja, niko ne može pozvati nikoga iz škole na odgovornost, ili tužiti školu. Stvar je veoma prosta. Onda se složi i forsira priča o kontrolnom iz matematike i o histeriji đaka. Neko je davno rekao - niko nije tako slep kao onaj ko ne želi da vidi. A deci se po pravilu ne veruje, jer ko su oni? - samo obična deca, a zna se ko su glavne "face", a glavni su nedodirljivi i njihova reč je "zakon". Uporno forsiraju da svi moramo gledati iz njihovog ugla, mada postoje mnogi uglovi, od kojih neki kriju prave uzroke ovoga. Samo treba imati oči, obrnuti, okrenuti list sa svih strana i pronaći pravi ugao, pod kojim se sve jasno sagledava.
  • 15.02.2015 08:44
    @Mile Nesvestica đaka psihološke prirode?
    Da, sad mi treba da verujemo u izjave direktora zrdavstvene ustanove i škole, a zna se ko može biti direktor, samo onaj ko je podoban, a takvi moraju postupati po instrukcijama "gazde". Svi direktori, na svim nivoima. Zar nije bilo i do sada zataškavanja raznih incidenata po školama, najčešće su to bili slučajevi nasilja đaka nad đacima u samoj zgradi škole, pred mnoštvom učenika - svedoka. Pa su i tada direktori negirali da se tako šta desilo u njihovoj školi i pored očiglednih dokaza, mordica i ostalih povreda.
    Zbog čega je nemoguće da su se deca nadisala nekog gasa u neprovetrenoj sali, koji je izazvao trenutne tegobe i čije dejstvo nije ostavilo traga u organizmu? Nešto tu jako smrdi.
  • 14.02.2015 21:01
    Možda niko nije jriv? Sem nastavnika fizičkog.
    Ako su deca brzo trčala, a niko ih nije naučio da dišu, normalno je da se padne u nesvest.
    Skoro sam gledao na TV kako profi dizači tegova padaju u nesvest na sred takmičenja a našao sam samo ovaj link koji to ilustruje https://www.youtube.com/watch?v=yu-IguOi2No
  • Pele

    14.02.2015 15:01
    Sve je to današnja politika !!!
    Verovatno??? Neki roditelji iz neke partije su po nalogu nekih rukovodećih kadrova iz te partije nagovoreni da preko svoje dece sabotiraju novu direktoricu i trebalo je samo da reaguje Ministarstvo prosvete, da smeni direktoricu! Verovatno???
    Al su se malo zajebali jer ne znaju sa koliko pametnom ženom imaju posla!!! Pozvala medije i policiju, veštake i sudsku medicinu pa će sad neko da "bere kožu na šiljak"... bojim se naivna deca i još naivniji roditelji!!! E sad treba da "leti perje"!
    Ko razume shvatiće lako o čemu se ovde radi!!!
  • Лука Лабан

    14.02.2015 14:26
    Блблабла...
    Батина је из раја зашла!!!
  • Mile

    14.02.2015 13:19
    Nesvestica đaka psihološke prirode? Ili je psihološke prirode reakcija nadležnih u obrazovanju. Predlažemo istraživanje u ova dva pravca.
  • Marko

    14.02.2015 13:09
    ...
    Možda da sazovemo dr Hausa, jer ovaj devetnaestovekovni klinički diskurs nanosi štete kako deci, tako i javnosti.
  • (lažni) autoritet

    14.02.2015 12:34
    Ima da se veruje u ovo! je li jasno? Nemoj da bi ko doveo u pitanju zvaničnu verziju ...
  • Petar

    14.02.2015 11:28
    Budimo krajnje realni.Ako su deca udisala neki nepoznat gas,kako kod nastavnika nema nikakvih tragova trovanja.
  • Toma

    14.02.2015 11:23
    ili to, ili
    je taj dan bio kontrolni iz matematike
  • 14.02.2015 10:29
    Mislim da ni oni sami ne veruju u sopstvenu izrečenu nebulozu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna